I GRAVIDITETEN

DU BRUGER EPINO TIL:

bækkenbundstræning, hvor du kniber om EPI-NO ballonen og aflæser resultatet på display (biofeedback). Du kan både træne udholdenhed, styrke og øve dig i at slappe af i bækkenbunden. Det sidste er særligt vigtigt i sidste fase af fødslen.

udvidelsestræning, hvor ballonen gradvist udvides, til det spænder i mellemkødet. Stille og roligt over tre uger vil du kunne rumme mere og mere. Du mærker, hvordan det føles, når barnet står og skal ud og du får at vide, at du ikke må presse endnu. Du har både styrke, udholdenhed og kontrol – med muskler, som kan knibe og slappe af på kommando.

Ved EPINO træningen mindsker du risiko for inkontinens, prolaps og andre underlivsgener.

Den integrerede biofeedback (display der viser dig styrken af dit knib) motiverer dig til at yde lidt mere end sidst.

Du mærker øget tryghed og selvtillid, da du opnår større kropsbevidsthed under den daglige træning.

Udvidelsestræning bidrager til at smidiggøre dit mellemkød og mindske risikoen for at spække.

Den daglige træning bliver en god vane, som er nem at fortsætte med, efter at du har født.

HUSK: En stærk og velfungerende bækkenbund er med til at øge følsomheden i underlivet og ved sex.

 

EFTER FØDSLEN

Genvind styrken og kontakten. Det kan være svært at knibe lige efter en fødsel, da din bækkenbund kan være påvirket efter en bristning eller syning. Du kan opleve at være “følelsesløs”. Har du imidlertid trænet med EPI-NO i graviditeten, har du allerede et godt redskab til effektivt at komme tilbage i form igen.

Brug EPI-NO til at tjekke, om din bækkenbund er stærk nok til at genoptage motion. Din bækkenbund er sandsynligvis svækket af fødslen og går du for tidligt i gang kan du komme til at skade den yderligere. Tommelfingerregel: din bækkenbund skal være lige så stærk som du målte den til at være før fødsel, før du starter motion, der belaster underlivet.