En veltrænet bækkenbund giver en bedre fødsel med færre bristninger

Hvis du kender din bækkenbund og har kontrol over, hvordan du spænder og slapper af, så er det ofte nemmere at holde igen og presse under fødslen. At holde igen under fødslen, kan der være brug for. Jordemoderen vil instruere dig i at gispe og det er nemmere, når du har trænet din bækkenbund. Meget tyder på, at knibeøvelser kan forebygge bristninger.

Du kan være fysisk aktiv længere i din graviditet

Efterhånden som din baby øger presset på din bækkenbund, kræver det mere styrke i din bækkenbund at kunne være aktiv – i hvert fald når man taler om den form for motion, der belaster underlivet fx løb.
Knibeøvelserne kan også forebygge bl.a. bækkensmerter, forstoppelse og hæmorider – der hver især kan forringe dit velvære i graviditeten.

Du kommer hurtigere i god form igen efter fødslen

Hvis du gerne vil hurtigt i form igen efter fødslen, skal du starte træningen allerede i graviditeten! Det første der skal styrkes efter fødslen er bækkenbunden!

Det kan være svært at knibe lige efter en fødsel, da der kan være skader på bækkenbunden og fordi du kan være følelsesløs. Så hvis du allerede som gravid har fat i gode træningsvaner, gør du det hele nemmere for dig selv. Det er også dokumenteret, at jo stærkere din bækkenbund er før fødslen, jo stærkere er den også efter fødslen. Så … go for it!

Mindre inkontinens og bedre sex

Træner du ikke din bækkenbund, risikerer du at få svært ved at holde på vandet (inkontinens). En slap bækkenbund kan også medføre, at du ikke har så megen føling i underlivet. Hvorimod et stærkt underliv giver bedre sex med øget følsomhed og forstørrer orgasmen.

HVOR GODT KENDER DU DIN BÆKKENBUND?

 Vidste du, at 2 ud af 3 der træner bækkenbund
ikke har fat det rigtige sted?

Sådan kan du tjekke, om du har kontakt til din bækkenbund:

 

Prøv denne kontakt-øvelse fra vores gratis knibeprogram KNIBNU.dk.
Brug EPI-NO og aflæs styrken af dit knib på displayet – læs mere se hvordan her

SÅDAN TRÆNER DU DIN BÆKKENBUND?

Det handler om to ting

Styrke/udholdenhed. Stærke bækkenbundsmuskler hjælper til under fødslen.
Evnen til at kunne spænde og slappe af på kommando – det får du brug for under fødslen.

Hvad du kan gøre?

Få 21 knibedage
KNIBNU.dk

Tilmeld dig gratis på KNIBNU.dk og bliv guidet gennem 21 dages program med viden om dit underliv, inspiration til øvelser mm. Her har vi samlet 21 øvelser til dig der vil træne styrke, udholdenhed og kontrol (spænding/afspænding).

eller
tag genvejen:

Foretrækker du målrettet hjælp til at få trænet effektivt og korrekt, kan du vælge at bruge en EPI-NO. Med EPI-NO lærer du at knibe det rigtige sted samtidigt med, at du bliver inspireret til at gøre det bare lige lidt bedre end sidst.

 

EPI-NO er absolut anbefalelsesværdig. Den er blød, behagelig og har de rigtige proportioner. Kan bruges af alle og er så fintfølende, at den giver udslag, selv når man har en ret svag bækkenbund.

Birthe Bonde, førende uroterapeut

 

EPI-NO findes i en specialversion til gravide, hvor den anvendes både til at træne udvidelse samt bækkenbund. Du kan læse meget mere om EPI-NO her.

 VI AFLIVER MYTEN

”Hvis bækkenbundsmusklerne er stærke,
er det sværere at føde.”

NEJ, det er dokumenteret, at veltrænede bækkenbunde giver bedre fødsler og færre fødselsskader.