At træne bækkenbunden og fødslen af barnet så det er skånsomt for vævet, kan sagtens lade sig gøre. Til alle tider og i alle kulturer har kvinder fundet på hjælpemider til at støtte træningen.

 

EPI-NO er udviklet med Afrikansk inspiration til naturlig fødsel

 

Den tyske fødselslæge Dr. Horkel oplevede i forbindelse med frivilligt fødselsarbejde i Afrika den afrikanske tradition om at bruge tørrede græskar i forskellige størrelser til gradvist at udvide mellemkødet før fødsel. Denne oldgamle afrikanske skik inspirerede ham til at udvikle et moderne redskab, der kunne hjælpe tyske kvinder med at forberede fødsel for at mindske bristninger og inkontinens.

EPI-NO bruges i dag af kvinder i mere end 25 lande. EPI-NO produceres fortsat i Tyskland, hvor fokus er på kvalitet og sikkerhed. Firmaet drives af Dr. Horkels tre døtre, der brænder for at hjælpe kvinder til bedre fødsler.

 

Giving Back – hjælp til unge Afrikanske kvinder med fistula

Fistula Foundation samler midler så unge afrikanske kvinder, der har fået kraftige fødselsskader, kan opereres og genvinde et værdigt liv. Vi er taknemmelige for – via overskud fra salg af EPI-NO – at kunne støtte dette projekt. Læs mere om projektet her.