SÅDAN TRÆNER DU FØR FØDSLEN

 

Du kan bruge EPI-NO allerede fra første dag i din graviditet til at træne din bækkenbund

Brug displayet til at tjekke at du har fat det rigtige sted og til at træne:

  • kontakt
  • styrke
  • udholdenhed
  • afspænding

 

Start den fulde fødselsforberedelses-træning 3 uger før termin. Den består af 3 trin, som udføres én gang dagligt:

1. trin: 5 minutters bækkenbundstræning, hvor du kniber om EPI-NO ballonen og aflæser resultatet på display (biofeedback). Du kan både træne udholdenhed, styrke og øve dig i at slappe af i bækkenbunden. Det sidste er særligt vigtigt i sidste fase af fødslen. NB: De indledende knibeøvelser skaber varme og blodcirkulation i området, så du får endnu mere ud af udvidelsestræningen.

2.trin: 10 minutters udvidelsestræning, hvor ballonen gradvist udvides, til det spænder i mellemkødet. Her skal du ikke bruge displayet men lytte til din krop. Det må ikke gøre ondt, kun spænde.

3. trin: Til sidst giver du slip på ballonen og mærker, hvordan den smutter ud.

Nu måler du, hvor stor ballonen er. Stille og roligt over tre uger vil du kunne rumme mere og mere.
Når ballonen måler 8-10 cm, er du ”fit for fødsel”. Nu ved du, at du kan rumme, hvad der svarer til et barnehoved. Du ved, hvordan det føles, når barnet står og skal ud og du får at vide, at du må ikke presse endnu. Du har både styrke, udholdenhed og kontrol – med muskler, som kan knibe og slappe af på kommando.

 

  • Se videoerne, der viser, hvordan du træner, og få masser af tips til din træning her.
  • Og læs brugsanvisningen for den detaljerede vejledning her.

 

 

SÅDAN TRÆNER DU EFTER FØDSLEN

Det kan være svært at knibe lige efter en fødsel, da din bækkenbund kan være påvirket efter en bristning eller syning.  Du kan opleve at være “følelsesløs”. Har du imidlertid trænet med EPI-NO i graviditeten, har du allerede et godt redskab til effektivt at komme tilbage i form igen.

Genoptag knibetræningen med EPI-NO ca. 6 uger efter fødslen, eller når du føler dig klar. Brug evt. en glidecreme hvis din slimhinde er sart/tør.

 

VIGTIGT Din bækkenbund er sandsynligvis svækket af fødslen. Ved at træne med EPI-NO har du mulighed for at tjekke din bækkenbunds styrke og sammenligne med din styrke før fødsel. Du kan bruge som en tommelfinger regel, at din styrke skal være på niveau med din styrke før fødsel, før du starter motion. Vær især opmærksom på at motion der belaster underlivet, kræver at din bækkenbund er fit igen.