Det er meget almindeligt at man i amme-perioden oplever, at slimhinderne bliver tørre og irriterede.
For nogle er det kun et problem i forbindelse med sex, mens andre føler en svien eller brændende fornemmelse hele tiden. Den tørre slimhinde i vagina bliver nemt beskadiget, så der opstår rifter og infektioner.

 

Gener ved sex

Brug en god glidecreme ved samleje – for at lægge en beskyttende hinde over slimhinden, så den ikke bliver ødelagt. Vi anbefaler dig Sliquid Organic Silk, der er økologisk og uden parabener.

Har du smerter lige ved indgangen til vagina, kan du bruge Vulva Lipbalm til at lindre og hele.

OBS: Tørheden kan betyde, at du er øm og at det tager længere tid at blive fugtig og klar til samleje, også selvom du har lyst. Sådan kan det være i hele amme-perioden.

 

Svie og kløe

Oplever du svie og kløe anbefaler vi, at du over en periode på 1-2 måneder plejer dine slimhinder med REPLENS.
REPLENS er en hormonfri vaginalgel, der tilfører fugt til dine slimhinder. Du kan bruge REPLENS ca. 6 uger efter fødslen.

 

 

Knibeøvelser

Knibeøvelser og orgasmer giver øget lubrikation og mindre tørhed. Det kan kombineres og hjælpes på vej med denne lille søde fætter: LUNA Smart Beads. En bækkenbundstræner med vibrationer til at stimulere muskler, væv og lyst.

 

Udeluk infektion

Er slimhinderne tynde og tørre, er du mere udsat for bakterielle infektioner. Så hvis dine gener ikke bedres, anbefaler vi, at du bliver testet for infektion og svamp. Du kan læse mere om test og lindring af infektioner her.

Husk at få undersøgt årsagen hos lægen.